Henk Weymeis

Klinisch psycholoog sinds 2009. Behaalde zijn doctorstitel in 2020.


Uitgebreide kennis en klinische ervaring binnen de klinische ontwikkelingspsychologie, dit op het kruispunt met de schoolpsychologie en onderwijspedagogie.

Werkt met kinderen en adolescenten met gedrags- en emotionele problemen en/of ontwikkelingsstoornissen zoals zwakbegaafdheid, licht verstandelijke beperking, ADHD, ODD, CD, angststoornissen, depressie en secundair kenmerken van ASS. Heeft ervaring met hechtings- en identiteitsproblemen. Ondersteunt verder ouders met opvoedingsvragen- en problemen, alsook leerkrachten met betrekking tot klasmanagement.

Vertrekt participatief van de vragen en behoeften van de cliƫnt en levert maatwerk, dit met betrekking tot zowel (a) het besluit tot een individuele en/of omgevingsgerichte aanpak, (b) het beeldvormingsproces als (c) het betrekken van wetenschappelijk effectief gebleken behandeltechnieken.

Werkt voornamelijk vanuit een cognitief-gedragsmatige benadering, aangevuld met emotiegerichte therapie, systeemdenken en insteken uit de oplossingsgerichte therapie. Eveneens voltooide hij recent de basisopleiding EMDR.


Erkenningsnummer: 851110820


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x